Bestand 21-03-17 14 11 51
Michelle

Michelle

De Lente is begonnen, dus ook bye-bye problemen?

[fusion_text]

Gisteren is officieel de Lente begonnen (20-03-2017), vandaag werkt het weer daar ook een klein beetje aan mee. Laten we hopen dat het zonnige seizoen nu eindelijk van start gaat. Je hebt het vast vorige week al gemerkt, op donderdag braken de zonnestralen door en ja hoor, terrasseizoen is geopend! Want laten we eerlijk zijn, als het zonnetje schijnt is het leven toch echt een stukje beter. Lees: de dagen worden langer, de temperatuur is aangenamer, je Vitamine D peil wordt aangevuld, kortom de lente zorgt ervoor dat we ons gevoelsmatig beter in ons vel voelen zitten.

Laten we hier op inspelen door zelf ook letterlijk de bloemetjes buiten te zetten en ons wintervachtje uit te doen, en net als beren uit onze winterslaap te komen. Onze problemen zullen niet als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar we kunnen er wel ZELF voor zorgen dat we beter in ons vel komen te zitten. Probeer eens enkele van de onderstaande tips of adviezen uit en get ready for summer!!

  1. Probeer dagelijks 30 minuten actief te zijn. Ga bijvoorbeeld wandelen, neem vaker de trap of pak de fiets in plaats van het OV.
  2. Probeer ‘s ochtends 20-30 minuten eerder op te staan. Het wordt al langzaamaan eerder licht. Start je dag goed en doe dan in die extra tijd eens 10 minuten yoga of stretches. Kijk voor online voorbeelden hier!
  3. Probeer ‘s avonds wat vaker buiten te zijn na je werk. Een rondje hardlopen na het werk, een etentje buiten de deur of een korte wandeling. Afschakelen van je werk zorgt een healthy, happy mind!
  4. Mediteren. Dagelijks korte meditaties om even los te laten en energie op te doen. Bijvoorbeeld een 3 minuten adem-ruimte of ‘s avonds een korte bodyscan. Heb je nou meer interesse in een Mindfulness cursus, schrijf je dan voor de 8-weekse van mei en doe dat hier!
  5. Afkicken van de schermen. Hallo, het is goed weer buiten, dus hup die terrasjes op en laat Netflix, Facebook, Instagram en andere beeldscherm gerelateerde zaken eens wat vaker links liggen. Loskomen van al die social media zorgt voor meer innerlijke rust en minder stress.
  6. Cleaning up time! Zorg voor een grote schoonmaak in huis, ruim je kledingkast op en maak deze klaar voor de lente en-/ of zomer. Een opgeruimd huis staat gelijk aan een heldere geest.
  7. Zorg goed voor jezelf. Plan eens een massage of dagje naar de spa. Ontspanning en zelfzorg is belangrijk en tegelijkertijd kun je je fysique ook weer summer-ready krijgen!

De Lente zorgt onbewust voor een prettiger gevoel, samen met bovenstaande adviezen kun jij je ook zelf klaarmaken voor een switch naar het nieuwe seizoen. En allerbelangrijkste, vergeet niet om een beetje te genieten!

Liefs,

Michelle[/fusion_text][fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”0″ padding_bottom=”30″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”yes” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][/fullwidth]

Share this post

Scroll to Top