Tarieven en vergoeding

Tarieven en vergoeding

Er wordt psychologische begeleiding en coaching aangeboden binnen de praktijk. De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk, aan huis. De praktijk is beperkt geopend.

Personen met een beperkt inkomen of studenten (tot 25% boven het minimumloon) komen in aanmerking voor een gereduceerd tarief van 85 euro per gesprek.

Hieronder een overzicht van de diverse behandelingen en tarieven.

  • Intake. Kennismakingsgesprek van 75 minuten. Er worden ook een aantal vragenlijsten hierin meegenomen om een compleet beeld te vormen.  Tarief 125 euro.
  • Sessies. Een gemiddeld traject bestaat uit 7 tot 10 sessies. Een sessie duurt 45-60 minuten. Tarief per sessie 105 euro.
  • Relatietherapie. Sessies met of zonder partner duren 90 minuten. Tarief 145 euro.
  • Diagnostiek op maat. Op aanvraag kan diagnostiek plaatsvinden. Je krijgt dan uitgebreide informatie over je persoonlijkheid, persoonlijke kwaliteiten en mogelijkheden. Tarief bedraagt 395 euro. Dit is voor een gesprek, de afname van testen, advies en rapportage. Dit kan bijvoorbeeld in het kader van een loopbaancheck.
  • Voor trajecten voor werkbegeleiding en re-integratie voor bedrijven of organisaties wordt op maat een offerte gemaakt. Hierin opgenomen zijn o.a. intake, diagnostiek en rapportage, persoonlijke training, re-integratie adviezen en adviesgesprek op locatie.

Psychologische begeleiding voor particulieren is sinds april 2016 vrijgesteld van btw.

Coaching trajecten worden aangeboden aan zzp’ers of ondernemers en zijn exclusief btw. Gemiddeld bestaat een coaching traject uit 4, 6 of 10 sessies, afhankelijk van de hulpvraag. Het is gericht op levensvraagstukken en werkgerelateerde problematiek. Een sessie duurt 45-60 minuten. De kosten van de diverse trajecten vind je hieronder.

  • Coaching traject van 4 sessies inclusief intake. Tarief 555 euro excl. btw.
  • Coaching traject van 6 sessies inclusief intake. Tarief 735 euro excl. btw.
  • Coaching kan ook per sessie aangevraagd worden. Tarief voor zzp’ers 100 euro excl. btw.
  • Coaching voor bedrijven of organisaties. Tarief 125 euro excl. btw. Denk hierbij aan loopbaancoaching. Het is ook mogelijk om incompany coaching aan te vragen. Er wordt dan op maat een offerte opgesteld en voorgesteld.

Vergoeding

De wetgeving omtrent vergoedingen voor geestelijke gezondheidszorg is continu aan verandering onderhevig. Het is momenteel zo geregeld dat psychologische begeleiding vanuit de basisverzekering enkel wordt vergoed voor bepaalde diagnoses binnen de Basis GGZ. Dit is zeer beperkt en bovendien wordt bij vergoede zorg eerst het eigen risico aangesproken. Bij psychologische begeleiding en coaching binnen Psychologie Praktijk Michelle Coenen heb je in eerste instantie geen recht op vergoeding vanuit de basisverzekering. Je kunt enkel in aanmerking komen voor vergoeding vanuit je aanvullende verzekering, maar dit verschilt per zorgverzekeraar. Je betaalt de psychologische begeleiding eerst zelf en vervolgens dien je de nota in bij de zorgverzekeraar om te zien of je in aanmerking komt voor eventuele vergoeding. Werkgerelateerde problematiek, spanningsklachten, begeleiding bij rouwproblematiek, relatieproblematiek en aanpassingsstoornissen zijn sowieso uitgesloten van vergoeding.

Bij werkgerelateerde problematiek kun je bij je werkgever navragen of er mogelijkheden voor vergoeding zijn. Indien je in aanmerking komt voor vergoede zorg en in het bezit bent van een verwijsbrief van de huisarts dan bestaat er een kleine kans dat er sprake is van vergoeding door de zorgverzekeraar. Houd er wel rekening mee dat ook hier eerst het eigen risico wordt aangesproken.

Afspraak afzeggen

Indien je een afspraak wilt afzeggen kan dit kosteloos tot 48 uur van tevoren (per mail of telefonisch). Indien er na 48 uur wordt afgezegd of je bent niet aanwezig op de afspraak, dan word er 75 euro no show tarief  in rekening gebracht.

Binnen Psychologie Praktijk Michelle Coenen gelden de volgende Algemene Voorwaarden.

Scroll to Top