bestand-14-10-16-10-13-05
Michelle

Michelle

Hoop voor de toekomst

[fusion_text]

Afgelopen dinsdag was de Toekomst Perspectief Avond voor studenten en aankomende psychologen. Georganiseerd door de Carriere Commissie van het SPS-NIP (klik hier voor hun website) en het vond plaats in Utrecht. Ik was uitgenodigd als spreker om tijdens die avond een lezing/ workshop te geven. Super leuk, want ben pas 2 maanden bezig met mijn eigen praktijk, dus het voelde echt als eer! Totdat de spanning insloeg want ik moest dus wel wat te vertellen hebben. Op de middag zelf heb ik nog besloten een slideshow te maken met interessante/ grappige plaatjes om mijn verhaal wat op te leuken. En om 21.00 was het dan zover, mijn praatje ging beginnen. Een zaal vol met ogen die je afwachtend aanstaren. Gelukkig had ik mental-support bij me in de vorm van mijn vriend. Na de eerste twee zinnen verdween al de spanning als sneeuw voor de zon en bleef ik maar praten. Ik had ook zo veel te vertellen, ineens zag ik achterin twee handen in de lucht die aangaven dat ik nog maar 10 minuten had, en ik was pas op de helft!! Gelukkig is het allemaal goed gekomen en waren er aansluitend ook nog tal van vragen die ik heb beantwoordt. Iedereen was blijkbaar heel enthousiast, ambieerden zelf ook een eigen business. Zelf gaf het me ook zo ontzettend veel energie en vertrouwen. Ik wil het nog een keer doen! Wat ik terug hoorde was bijvoorbeeld dat het zo leuk was om eens iemand zo motiverend en enthousiast te horen spreken, en dat ik het gewoon maar gedaan heb. Zo leuk om die positieve reacties te krijgen!

Het motiveren en inspireren van mensen is ook iets wat ik graag doe. En zeker medepsychologen. Om nog een klein idee mee te geven van mijn lezing, deze ging voornamelijk over zelfontplooiing en zelfontwikkeling. Niet alleen in het werkveld, nee dit begint al tijdens je studie. Jezelf goed leren kennen en realiseren dat het niet erg is om fouten te maken. Probeer je grenzen op te zoeken, volg minors die buiten je comfort zone liggen en benut je stage volledig want dit is de plek waar je al je veel praktijk ervaring kunt opdoen. Het werken aan je carrièreladder begint al tijdens je studie en jij bepaalt zelf hoe die eruit komt te zitten. Wees niet bang om eens een uitstapje te doen van je ladder en realiseer je dat je ladder ook van richting kan veranderen. Zolang jij in jezelf blijft geloven en durft te dromen, dan kom je er wel.

Het is zo dat er veel (basis)psychologen zijn en dat het binnen deze branche lastig is om aan een baan te komen. Je ziet veel werkervaringsplekken en vaak staan er alleen maar vacatures online voor GZ-psychologen of Klinisch Psychologen. Geef echter de moed niet op! Want ook als basispsycholoog kun je veel bereiken, zelfs je eigen praktijk, als je dat wilt tenminste. En de GGZ is continue in ontwikkeling, hopelijk gaat het binnenkort weer terrein winnen en komt er meer aandacht (en geld) voor de (geestelijke) gezondheidszorg. Blijf hoop houden en blijf geloven in jouw eigen toekomst.

Ondanks dat ik hier nog veel meer over te vertellen heb, hou ik daar nu mee op. Benader me eens persoonlijk als je hier nou meer over wilt weten, want ik vertel het je graag bij een kop koffie. Om wel bij eigen doelen en eigen plannen te blijven, ik ben auteur geworden van Humans of Psychology (zie hier hun website) en vanaf november zal ik maandelijks hiervoor bloggen. Mijn schrijfdoel is gericht op motiveren en inspireren en ik zal mensen uit het werkveld benaderen om hun eigen verhaal te vertellen en daarnaast interessante ontwikkelingen binnen de psychologie volgen en daarover schrijven.

Ondanks dat ik het bloggen zelf heel leuk vindt, hoop ik dat jullie ze ook graag lezen. Als dit nou zo is, volg me dan via Facebook, LinkedIn of mijn persoonlijke pagina en veel leesplezier!

Geniet van jullie weekend!

Liefs,

Michelle[/fusion_text][fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”0″ padding_bottom=”30″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”yes” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][/fullwidth]

Share this post

Scroll to Top