Michelle

Michelle

Spring is in the air, no rest for the wicked!

Twee weken geleden zijn de temperaturen gestegen, worden de avonden langer en ontwaak je ‘s ochtends met vogelgefluit. Weemoedig denk ik terug naar dat weekend in februari dat INEENS heel Nederland op de terrassen dook, zonnebrillen opzette en je Lente Look werd geshowd. Om vervolgens twee dagen later full-pull storm en regen over ons heen te gooien(hello, global warming, lente begint pas officieel 20-03), lijkt het er toch op dat de Lente voor de deur staat. En dat gaat ook gepaard met het nodige kudde-gedrag van ons Nederlanders. Waaronder ook ons gedrag in de liefde en waarom we ons ineens als totale gekken gaan gedragen.

 

De terrassen stonden ineens weer voor de deuren van kroegen en het was zelfs 20 graden. En ja hoor, ineens wilde iedereen weer aan de wijn op het terras, om vervolgens rond een uurtje of 18.00 weer bibberend af te taaien naar huis. Maargoed, heel Nederland heeft het Lente seizoen in ieder geval kunnen inluiden. En we zijn nu allemaal weer ziek, zwak en misselijk, omdat het typische Nederlandse weer (lees: storm, regen, grijs) retour is en we dat klaarblijkelijk niet aankunnen. 

Nederlanders zijn kuddedieren, we maken ons om van alles en nog wat druk en leggen de lat graag hoog voor onszelf. Neem nou de Millenials. Zitten allemaal op hun 25e al in een mid-life crisis omdat ze de sociale druk niet aan kunnen. Het is ook wat, social media, perfectionisme, een fit-body, een sociale kring met ongeveer 365 dagen per jaar een afspraak, een baan waar je 60 uur per week wilt presteren, de wereld rond reizen, gezond eten, milieu bewust zijn, en oja, ook nog je geld investeren in stenen. In de Randstad doen we graag mee aan AL die eisen. Zo behoud ik tenminste wel werk. Want de gemiddelde leeftijd in mijn praktijk is toch echt tussen de 25 en 35. Maar, de blogs hierover kun je hier en hier terug lezen. Want we gingen het hebben over de Lente, en waarom we ons daarom allemaal aan lijken aan te passen.

Op de eerste plaats is de Lente DE tijd van het jaar om weer massaal die sportschool in te duiken. Wat blijkt, in januari heeft de sportschool enkel de eerste week de meeste bezoekers. Juist vanaf het lenteseizoen beginnen de mensen pas echt te willen werken aan hun wintervacht (lees: alle yogasnuivers ineens massaal aan de gewichten). Kuddegedrag nummer 1: getting that Summerbody ready! Vervolgens zorgen de zonovergoten lange dagen, kwekkende vogels en hogere temperaturen ervoor dat parken ook ineens volstromen met hardlopers, of wannabe’s die in hun active wear gewoon willen shinen.

Op de tweede plaats, hier worden met name hipsters, socialites en full-pull ravers blij van, het festival seizoen gaat officieel van start. Dus trek je portemonnee, scoor die tickets, trek je hipste glitterpak uit de kast en ga net als alle schaapjes in de rij van de dixies staan klagen over de regen. Want ja, we zijn in Nederland, het festival seizoen mag dan wel al volop in gang komen, het weer werkt niet mee. Maar, wij Nederlanders lopen gerust in korte broek met regenlaarzen in maart en april. Kunnen we tenminste meepraten op kantoor over festival A en wat we daar allemaal uitgespookt hebben.

Het is blijkbaar typisch Nederlands om te klagen over het weer. En ook dat gebeurt in de Lente volop. Te nat (lees: regen en storm), maar ook te warm (lees: het is 2 dagen boven de 25 graden). Toch hebben dat lentezonnetje en de langere dagen ook een positieve invloed en zijn we daadwerkelijk wat vrolijker en blijer. Kuddegedrag nummer 3: we gaan massaal het terras op bij zonnestraal nummer 1. Om dan vervolgens wel een potje te gaan klagen, we blijven immers onszelf.

Oja, in de intro lichtte ik toe dat we ons ook als gekken gingen gedragen. Het is dus blijkbaar zo dat bij ons vrouwen, wij in de Lente letterlijk “warm” worden. Ons libido stijgt, we willen meer sex, we gedragen ons als wulpse flirters en bijkomend voordeel van die stijgende temperaturen, we dragen ook minder kleren. Dus pas op mannen in de Randstad, we are coming for you! Daarnaast blijkt echter ook dat stellen massaal uit elkaar gaan zodra de temperatuur stijgt. Blijkbaar willen koppels in de winter graag lekker samen blijven (lees: koud dus cuddle en snuggle together) en is het uit elkaar gaan in de lente een direct gevolg van hoe we met onze partner omgaan in de winter.

Het is een soort Darwinisme. In de winter zijn we op zoek naar een ‘vaste’ maat waar we tegenaan kunnen liggen en die ons warm houdt, want zo overleven we. Maarja, met die hoge temperaturen zijn we nou eenmaal meer buiten, meer onder de mensen en vergeten we dat warmhoudertje thuis. We zien overal verleiding, voelen ons door de toename aan Vitamine D ook gelukkiger, het andere geslacht ziet er ook beter uit en ja dan gaat het weleens verkeerd..

Tot slot had ik het ook nog even over die gekheid in mijn intro. Er is namelijk ook een spirituele betekenis aan de lente. Nou wil ik niet mensen tegen het zere been schoppen door te claimen dat spiritualiteit gekheid is, begrijp me niet verkeerd, ik heb ook kristallen naast mijn bed en die bloedmaan dit jaar doet ook iets met mijn gestel en mindset (lees: ik ben ook beetje cray-cray). Maar de lente is DE tijd om je chi te activeren. En volgens deze blog ook de tijd om te transformeren. De voorgaande maanden heb je je dromen en plannen kunnen voorbereiden, nu gaan we zaaien en oogsten. Maart is de maand voor grote veranderingen en stil te staan bij wat jij wilt zaaien voor de komende maanden, net zoals de natuur.

Ook al is het nu echt typisch Nederlands zeikweer, overal enkele dagen start officieel de Lente (20 maart). Kijk eens of je je kast al lenteproof kunt maken, een festival kan boeken, een zaadje kunt oogsten, of je relatie eens heroverweegt. Want ja, we blijven kuddedieren ;)

Geniet van de natuur die zich ontwikkelt, en laat die zonnestralen maar komen, want je weet wat er na regen komt!

Liefs,
Michelle

 

Share this post

Scroll to Top