WhatsApp Image 2019-09-01 at 10.46.21 (1)
Michelle

Michelle

Once upon a time..

“People are gonna tell you who you are your whole life. Good or bad, right or wrong, your every move is under the watchfull eyes of the rest of the world. But if you have a dream, pursue it, no matter how hard or long the road ahead may seem”.

01-09-2019, het is feest!

Vandaag is het precies 3 jaar geleden dat ik mijn eigen praktijk ben gestart. Mijn pad hier naartoe en welke keuzes ik heb gemaakt en waarom, kun je hier en hier teruglezen. Elk jaar probeer ik te reflecteren op de gebeurtenissen, successen, tegenslagen en de ervaringen die ik rijker ben geworden. September betekent ook vaak de start van een nieuw seizoen, dus tijd voor een nieuw jaar!
 
Het afgelopen jaar lijkt voorbij gevlogen. Mede omdat het een heel turbulent jaar voor me is geweest. Toen ik mijn derde jaar in ging met mijn praktijk, verkeerde ik in zwaar weer. Op meerdere vlakken. En niet alleen zakelijk gezien. Vorig jaar zomer heb ik mijn praktijkruimte in het centrum van Amsterdam verlaten, ben ik gestopt met de specialistische GGZ en persoonlijk heb ik ook enkele tegenslagen te verduren gekregen en hoofdstukken afgesloten. Maar daarentegen, zijn er ook een aantal nieuwe dingen op mijn pad gekomen. Zo ben ik gestart als POH-GGZ (Praktijk Ondersteunend Psycholoog) bij twee Huisartsenpraktijken in Amsterdam. Word ik vaker ingezet als traumapsycholoog voor RaNed en Merk Hoe Sterk op het gebied van trauma. Worden gastblogs van mij vaker geplaatst op diverse vakgerelateerde websites en is mijn nieuwe locatie van de praktijk in Amsterdam Oud West.
 
Maar ook als persoon heb ik het afgelopen jaar veel meegemaakt. Ik ben gegroeid als persoon, mag ook wel, want ik heb zelfs de 30 aangetikt het afgelopen jaar. Zakelijk werd ik geconfronteerd met een rechtszaak, iets waar ik dus als eenmanszaak eigenlijk helemaal alleen voor stond. Dit is me niet in de koude kleren gaan zitten. En dit proces duurde driekwart jaar, en ondertussen moet je je business draaiende blijven houden. En dat heeft me op een gegeven moment bijna opgebroken. Want dagelijks ben je bezig met andermans problemen, en als je thuis komt moest ik dan ook nog eens dealen met alle persoonlijke problemen van mezelf en de rechtszaak. Maar, erop terugkijkend, heb ik ook weer enorm veel van deze periode geleerd.
 
Hierboven schrijf ik dat ik me alleen voelde in het proces waar ik afgelopen jaar zakelijk doorheen ging. Maar, ik heb zo veel steun gehad van met name met mijn ouders, maar ook de lieve vriendinnen die er echt waren tijdens het proces. Zelfs bij de zittingen zelf. Want zoals ik in een van mijn andere blogs beschrijf (hier), behandel ik de problemen van anderen, maar wie helpt mij? En tijdens het afgelopen jaar ben ik er wel degelijk achter gekomen wie er altijd voor mij klaarstaan. Zo had ik bijvoorbeeld ook nooit zonder mijn supervisor gekund. Mijn advocaat, die ook echt voor al mijn vragen er was. Mijn advocaat, die eigenlijk niet officieel mijn advocaat was, maar wel altijd mijn telefoontjes opnam en me eigenlijk ook juridisch dus bijstond. Maar ook mijn klankbord, die ik ongeveer 10 keer per dag belde, en me op zakelijk zowel als persoonlijk vlak veel advies heeft gegeven. Maar bovenal ook mijn ouders en vriendinnen, die me hebben geholpen dit, voor mij enorm zwaar jaar, hebben heen getrokken.
 
Want heel eerlijk, afgelopen jaar begon als een zwarte bladzijde in mijn boek. En dat had ik niet gedacht toen ik aan dit avontuur begon. Voor mij was het opzetten van een eigen praktijk een droom, een sprookje dat rooskleurig begon. Natuurlijk wist ik dat ondernemen risico’s had. Maar zo zwaar als het afgelopen jaar was, had ik nooit gedacht. Toch ben ik er sterker uit gekomen, en geloof ik ook heel erg in karma. Want dit jaar heeft me dichter bij mijn dierbaren gebracht. Heeft me keuzes doen maken waardoor ik veel dichter bij mezelf ben gekomen, wat ook ten goede van mijn praktijk komt. En nu, zo aan het einde van de zomer, nadat ik flink veel stoom heb kunnen afblazen om de tegenslagen af te sluiten, heb ik ook zin om mijn vierde jaar in te gaan.
 
Nieuwe energie om meer te gaan schrijven, weer ruimte in mijn hoofd om me verder persoonlijk te ontwikkelen. Zo wil ik me nog meer verdiepen in de traumatherapie. Maar ook schematherapie en familie-opstellingen. Daarnaast staan er al afspraken voor het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten, iets waar ik enorm naar uitkijk, maar nog niets over verklap. Kortom, na regen komt zonneschijn en 2019-2020 wordt weer een jaar waarin ik en mijn praktijk gaan groeien en bloeien!
 
Iedereen, en jullie weten dondersgoed wie jullie zijn, die er waren voor mij afgelopen jaar, jullie hebben een vast plekje in mijn hart verworven en vandaag denk ik nog even wat meer aan jullie. Want vandaag vier ik feest omdat ik nog steeds mag zeggen dat ik eigenaar en psycholoog ben van mijn eigen praktijk!
 
Bedankt en op naar een fantastisch jaar! Voor nu, proost!
 
Veel liefs,
Michelle

 

 

 

Share this post

Scroll to Top